Jablčné muffiny
- dezerty
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 148348x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
80 g | ryžové mlieko |
1 ks | vajcia |
1 balíček | prášok do pečiva |
200 g | celozrnná múka |
125 g | jogurt |
2 ks | jablko |
soľ | |
70 g | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Predhrejeme si rúru na 160 ° C. Formičky si vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Jablká si ošúpeme, zbavíme jadier a nakrájame na malé kocky. Všetky sypké suroviny zmiešame v mise. Vedľa premiešame mlieko, jogurt, vajcia a jablká. Do tekutej zmesi pomaly pridávame nespevnenej a ľahko vymiešame cesto. Plníme formičky a pečieme 10 až 15 minút. Možno použiť aj papierové košíčky, v ktorých môžeme muffin i servírovať.