Jablčné kolieska
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 42092x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olej na vyprážanie | |
1 ks | vajcia |
1 ks | jablko |
podľa potreby: | |
mlieko | |
hladká múka | |
škoricový cukor | |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Jablko olúpeme a vypichovátkem vyberieme jadrovník, potom nakrájame na kolieska. Obaľujeme v cestíčku, ktoré si pripravíme zmiešaním hladkej múky, vajcia a mlieka, tak aby nebolo príliš husté a pritom na jablku dobre priľnuté. Potom ho obalíme v strúhanke a vyprážame do zlatista z oboch strán. Horúca jablčná kolieska posypeme škoricovým cukrom, dozdobíme šľahačkou a ihneď podávame.