Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jabĺčka na masle

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21569x
Jabĺčka na masle

Sladký teplý zákusok, ktorý v zime u grogu osladí večer. Vhodný aj pre deti.

vytlačiť recept Jabĺčka na masle
recept Jabĺčka na masle sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 dl čerešňovica alebo čerešňový likér
6 ks jablko
1 kelímok biely jogurt alebo kyslá smotana
4 lyžičky maslo
1 balíček škoricový cukor

Postup prípravy receptu

Umyjeme jablká a nakrájame ich na silnejšie plátky (kolieska). Z koliesok opatrne vyrežeme jadrovník. Medzitým na mierne rozpálenej panvici rozpustíme asi 4 lyžičky masla. Až bude maslo rozpúšťané, začneme pomaly smažiť jabĺčka, ktorá jemne z oboch strán posypeme škoricovým cukrom. Ak máme doma nejaký sladší alkohol (napr. čerešňovicu), tak jabĺčka trošku podlejeme a zapálite - tzv flambujeme. Škoricový cukor sa na jablíčkách krásne skaramelizuje. Pre deti alkohol vynecháme. Až sú jabĺčka pekne mäkká, odrovnáte je z panvičky na tanierik s obrúskom, ktorý nasiakne prebytočný tuk. Potom môžeme jabĺčka na masle podávať a ľahko ich pokvapkať jogurtom alebo kyslou smotanou.

Komentáre k receptu Jabĺčka na masle (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty