Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ivetine marokánky

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 54924x
Ivetine marokánky

Marokánky zo smotany s množstvom ovocia a preliate čokoládou mám od svojej spolupracovníčky. Sú dobré ihneď po upečení, ale odporúča sa ich nechať radšej uležať.

vytlačiť recept Ivetine marokánky
recept Ivetine marokánky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček vanilkový cukor
50 g maslo
100 g mandle
100 g kandizované ovocie (ananás)
5 lyžíc cukor múčka
250 ml smotana na šľahanie
50 g hrozienka
4 lyžice detská krupica
50 g orechy

poleva:

1 balíček čokoládová poleva

Postup prípravy receptu

Mandle chvíľku povaríme vo vriacej vode, olúpeme a usušené spolu s orechy nasekáme. Hrozienka a kandizované ovocie překrájíme na menšie kúsky. Zmiešame smotanu, rozměklý maslo, krupicu a oba druhy cukru. Vo vodnom kúpeli zahrievame, až zmes začne hustnúť. Prevarte a pridáme mandle, orechy, kandizované ovocie aj hrozienka. Hustú zmes dobre premiešame. Na plech vyložený papierom na pečenie lyžičkou zo zmesi nanášame kôpky, ktoré mierne rozotrieme na placky. Ivetiny marokánky pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C asi 8 - 15 minút, záleží na veľkosti placiek. Vychladnuté marokánky zložíme z plechu a po spodnej strane je potrieme čokoládou. Necháme asi 5 - 10 dní rozležet.

Komentáre k receptu Ivetine marokánky (1 komentár)

  • Majuš 10.November 2012 16:43

    Nie je to moc sladké??

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty