Ivetine marokánky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 54924x
Marokánky zo smotany s množstvom ovocia a preliate čokoládou mám od svojej spolupracovníčky. Sú dobré ihneď po upečení, ale odporúča sa ich nechať radšej uležať.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | vanilkový cukor |
50 g | maslo |
100 g | mandle |
100 g | kandizované ovocie (ananás) |
5 lyžíc | cukor múčka |
250 ml | smotana na šľahanie |
50 g | hrozienka |
4 lyžice | detská krupica |
50 g | orechy |
poleva: | |
1 balíček | čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Mandle chvíľku povaríme vo vriacej vode, olúpeme a usušené spolu s orechy nasekáme. Hrozienka a kandizované ovocie překrájíme na menšie kúsky. Zmiešame smotanu, rozměklý maslo, krupicu a oba druhy cukru. Vo vodnom kúpeli zahrievame, až zmes začne hustnúť. Prevarte a pridáme mandle, orechy, kandizované ovocie aj hrozienka. Hustú zmes dobre premiešame. Na plech vyložený papierom na pečenie lyžičkou zo zmesi nanášame kôpky, ktoré mierne rozotrieme na placky. Ivetiny marokánky pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C asi 8 - 15 minút, záleží na veľkosti placiek. Vychladnuté marokánky zložíme z plechu a po spodnej strane je potrieme čokoládou. Necháme asi 5 - 10 dní rozležet.
Komentáre k receptu Ivetine marokánky (1 komentár)
-
Majuš
10.November 2012 16:43
Nie je to moc sladké??