Ivetin steak
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 28718x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
4 ks | kuracie stehná (stredná) |
marináda: | |
2 lyžice | olivový olej |
4 lyžice | sójová omáčka |
1 lyžica | korenie na steak |
4 lyžičky | solamyl |
4 lyžice | plnotučná horčica |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Deň vopred - kuracie prsíčka zbavíme kože a šliach, naklepeme je hranou dlane a mierne posolíme. V miske zmiešame horčicu, sójovú omáčku, olej, solamyl a koreniny (korenie na steak, drvený farebný korenie - zvolíme podľa chuti). Marinádu dobre premiešame, vložíme do nej postupne steaky a "vykúpeme" je. Steaky necháme v marináde, prikryté miske av chladničke cez noc marinovať. Rozpálime olej, steaky necháme mierne odkvapkať a potom ich opražíme z oboch strán do zlatohneda. Ako prílohu odporúčam hranolky a sterilizovanú červenú repu. Ivetin steak na tanieri prelejeme zvyšnú marinádou (môžeme ju aj prehriať) a podávame.