Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Talianske mäsové guľky

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 94204x
Talianske mäsové guľky

Recept na mäsové guľôčky s omáčkou vhodné k cestovinám.

vytlačiť recept Talianske mäsové guľky
recept Talianske mäsové guľky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička oregano
500 g mleté hovädzie mäso
1 ks cibula
2 lyžice strúhaný parmezán
500 g paradajkový pretlak
8 ks šampiňóny
1 ks červená paprika
1/2 lyžičky sušený drvený cesnak
2 ks vajcia
mletý korenie
3 strúčiky cesnak
1 lyžica olivový olej
60 g strúhanka

Postup prípravy receptu

Vajcia rozšľaháme, papriku, šampiňóny a cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme. Do misky vložíme mleté hovädzie mäso, strúhanku, parmezán, oregano, sušený cesnak a vajcia. Zmes premiešame a ochutíme čiernym korením. Zo zmesi vytvoríme 16 guličiek. Na panvici rozohrejeme olej a guľôčky opekáme za stáleho obracania asi 10 minút postupne zo všetkých strán dozlata. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme. Do oleja na panvici vložíme pokrájanú papriku, cibuľu a prelisovaný cesnak a za stáleho miešania opekáme 3 minúty. Pridáme šampiňóny a zmes smažíme ďalšie 4 minúty. Primiešame paradajkový pretlak, opečené guličky vrátime do omáčky a privedieme k miernemu varu. Za stáleho miešania varíme 10 minút. Podávame napríklad so špagetami. Recept na talianske mäsové guľky vystačí pre 6 osôb. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov

Komentáre k receptu Talianske mäsové guľky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty