Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Talianska krémová paradajková polievka

  • polievky
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 9460x
Talianska krémová paradajková polievka

Jemná talianska krémová polievka z paradajok cestovín.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Talianska krémová paradajková polievka
recept Talianska krémová paradajková polievka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
150 ml smotana na šľahanie
60 g maslo
220 g Fusilli
1 lyžica cukor krupica
900 g vyzretá paradajky
600 ml zeleninový vývar
1 štipka soľ

na ozdobu:

čerstvá bazalka

podľa chuti:

korenie
soľ

príloha:

krutóny

Postup prípravy receptu

V hrnci rozpustíme maslo a osmažíme na ňom cibuľu. Akonáhle zmäkne, pridáme paradajky, prilejeme polovicu zeleninového vývaru a vmiešame trochu jedlej sódy (sóda bikarbóny). Privedieme k varu, potom teplotu znížime a polievku mierne povaríme asi 20 minút. Hrniec odstavíme, polievku necháme trochu vychladnúť a potom ju rozmixujeme na jemný krém. Rozmixovanú polievku prelisujeme hustým sitom späť do hrnca. Prilejeme zvyšok vývaru, do polievky vložíme cestoviny fusilli (vretena) a podľa chuti ju osolíme a okoreníme. Polievku, osladíme, privedieme k varu a povaríme na miernom ohni asi 15 minút. Polievku nalejeme do nahriatych tanierov alebo misiek, ozdobíme pripravenou šľahačkou a lístky bazalky. Podávame s krutónmi (osmaženými kockami bieleho pečiva). Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART

Komentáre k receptu Talianska krémová paradajková polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt