Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Talianska krémová paradajková polievka

  • polievky
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 9847x
Talianska krémová paradajková polievka

Jemná talianska krémová polievka z paradajok cestovín.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Talianska krémová paradajková polievka
recept Talianska krémová paradajková polievka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 ml smotana na šľahanie
60 g maslo
220 g Fusilli
1 lyžica cukor krupica
900 g vyzretá paradajky
600 ml zeleninový vývar
1 štipka soľ
1 ks cibula

na ozdobu:

čerstvá bazalka

podľa chuti:

korenie
soľ

príloha:

krutóny

Postup prípravy receptu

V hrnci rozpustíme maslo a osmažíme na ňom cibuľu. Akonáhle zmäkne, pridáme paradajky, prilejeme polovicu zeleninového vývaru a vmiešame trochu jedlej sódy (sóda bikarbóny). Privedieme k varu, potom teplotu znížime a polievku mierne povaríme asi 20 minút. Hrniec odstavíme, polievku necháme trochu vychladnúť a potom ju rozmixujeme na jemný krém. Rozmixovanú polievku prelisujeme hustým sitom späť do hrnca. Prilejeme zvyšok vývaru, do polievky vložíme cestoviny fusilli (vretena) a podľa chuti ju osolíme a okoreníme. Polievku, osladíme, privedieme k varu a povaríme na miernom ohni asi 15 minút. Polievku nalejeme do nahriatych tanierov alebo misiek, ozdobíme pripravenou šľahačkou a lístky bazalky. Podávame s krutónmi (osmaženými kockami bieleho pečiva). Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART

Komentáre k receptu Talianska krémová paradajková polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty