Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Indonézske kuracie rezne

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23446x
Indonézske kuracie rezne

Kuracie rezne prudko opečené a zapečené s exotickým šalátom. Recept veľmi jednoduchý a chutný.

vytlačiť recept Indonézske kuracie rezne
recept Indonézske kuracie rezne
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžičky sušený cesnak
soľ
4 ks kurací rezeň
1 pohár indonézsky šalát
8 lyžíc olej
1 ks veľká cibuľa

Postup prípravy receptu

Kuracie rezne jemne naklepeme hranou dlane, z oboch strán posolíme a sprudka opečieme na rozohriatom oleji (4 lyžice); z každej strany asi 3 minúty. Cibuľu olúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme na rozpálenom oleji, do ktorého pridáme olej po pečení mäsa. Potom cibuľu preložíme do zapekacej misy, na dno rozložíme tretinu šalátu is nálevom, položíme dva opečené rezne, opäť príde tretina šalátu, dva rezne a hore urovnáme zvyšok indonézskeho šalátu (môžeme vyskúšať aj tuzemské varianty sterilizované šalátov) a jemne ho poprášime odtučneným cesnakom. Indonézskej kuracie rezne prikryjeme a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme asi 20 - 25 minút na 180 ° C. Potom zložíme pokrievku a pokrm ešte 5 - 10 minút dopekáme. Tu záleží na veľkosti (hrúbke) kuracie rezne. Ako prílohu odporúčam dusenú alebo varenú ryžu.

Komentáre k receptu Indonézske kuracie rezne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty