Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Indonézsky ryžový puding

  • dezerty
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 127135x
Indonézsky ryžový puding

Tento exotický dezert sa pripravuje z čiernej lepkavé ryže. Čierna je len na povrchu a po obrúsení je biela. Varením sladne.

vytlačiť recept Indonézsky ryžový puding
recept Indonézsky ryžový puding sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 hrnky voda
1/2 hrnku čierna lepkavá ryža
1/4 hrnku hnedý cukor
1/4 hrnku cukor krupica
1,25 hrnku kokosové mlieko

Postup prípravy receptu

Ryžu opláchneme pod studenou tečúcou vodou, necháme odkvapkať a dáme do veľkého hrnca so silným dnom. Prilejeme vodu a za stáleho miešania privedieme k varu. Hrniec prikryjeme a ryžu dusíme na stredne silnom ohni 30 minút. Do ryže vmiešame hnedý aj biely cukor a varíme ju ešte 15 minút. Podľa potreby pridáme trochu vody, aby sa ryža neprichytili na dno. Ryžu rozdelíme do nahriatych misiek, prelejeme kokosovým mliekom a ihneď podávame. Môžeme ju tiež nechať vychladnúť a podávať studenú. Recept na indonézsky ryžový puding vydá na 4 porcie. Zdroj: Nízkotučné pokrmy, edícia 100 najlepších receptov

Komentáre k receptu Indonézsky ryžový puding (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty