Indonézsky ryžový puding
- dezerty
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 128091x
Tento exotický dezert sa pripravuje z čiernej lepkavé ryže. Čierna je len na povrchu a po obrúsení je biela. Varením sladne.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 hrnky | voda |
1/2 hrnku | čierna lepkavá ryža |
1/4 hrnku | hnedý cukor |
1/4 hrnku | cukor krupica |
1,25 hrnku | kokosové mlieko |
Postup prípravy receptu
Ryžu opláchneme pod studenou tečúcou vodou, necháme odkvapkať a dáme do veľkého hrnca so silným dnom. Prilejeme vodu a za stáleho miešania privedieme k varu. Hrniec prikryjeme a ryžu dusíme na stredne silnom ohni 30 minút. Do ryže vmiešame hnedý aj biely cukor a varíme ju ešte 15 minút. Podľa potreby pridáme trochu vody, aby sa ryža neprichytili na dno. Ryžu rozdelíme do nahriatych misiek, prelejeme kokosovým mliekom a ihneď podávame. Môžeme ju tiež nechať vychladnúť a podávať studenú. Recept na indonézsky ryžový puding vydá na 4 porcie. Zdroj: Nízkotučné pokrmy, edícia 100 najlepších receptov