Indická ryža s fazuľkami a hráškom
- hlavné chody
- indická kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 22539x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 šálky | ryža basmati |
100 g | zelenej fazuľky |
100 g | zelený hrášok |
zmes: | |
3 lyžice | semienka koriandra |
8 strúčikov | cesnak |
2 ks | kardamon |
75 g | indická biela múka |
4 ks | sušená chilli paprička |
1 ks | Škorica |
50 g | korenená pikantné cícer |
3 lyžice | kokosová múčka |
Postup prípravy receptu
Najprv si pripravíme Baas masala. Nasucho opražíme cícer. Pridáme indickú múku urad dhal, sušené mleté chilli papričky a ostatné suroviny. Pražíme nasucho, až začne zmes voňať. Cícer by mala byť dobre opražené. Pripravenú zmes dáme do mažiara a nahrubo rozbite. Ryžu nasypeme do kastrůlku, pridáme 2,5 šálky vody a uvedieme do varu. Nádobu zakryjeme pokrievkou a znížime teplotu. Varíme na miernom ohni 15 minút, potom vypneme sporák a ryžu necháme dôjsť v pare asi 10 minút. Hrášok a fazuľky vyloupeme, fazuľky pokrájame. Uvarenú ryžu premiestnime do veľkej misy a nakypříme vidličkou. Pridáme 4 lyžice Baas masala, dobre premiešame a pridáme fazuľky a hrášok. Podávame teplé. Indickú ryžu s fazuľkami a hráškom dopĺňame podľa chuti.