Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Indiánky

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66731x
Indiánky

Pôvodne som pekla ako vianočné pečivo, ale nejako sa to chytilo a môžem robiť stále dookola a stále je ich málo.

Recept na 12 porcií.

vytlačiť recept Indiánky
recept Indiánky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 14x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

voda
3 lyžice pikantná marmeláda
1 balíček veľké detské piškóty
1/2 hrnku cukor kryštál
1/4 lyžičky kyselina citrónová
3 ks bielok
1/2 lyžičky potravinárske farbivo
27 g cukor kryštál

poleva:

50 g stužený tuk
100 g čokoláda na varenie

Postup prípravy receptu

V hrnčeku rozmiešame trošku farbivá a kyseliny citrónovej vo trošičce vody, vlejeme do misy, spolu s bielky, cukrom a džemom. A dôkladne ušľaháme. Nebojte sa dať naozaj všetko naraz do misy, ušlého sa to! V kastrůlku si zvaríme cukor s vodou. Do kastrůlku najprv vsypu cukru a zalejeme vodou tak, aby bola len kúsok nad cukor, tzv na niť. Keď do rozvaru namočíme vidličku a vyberieme, tiahnu sa od nej akoby nitky. Rozvar opatrne po troškách dôkladne zašleháváme do snehu. Snehovú hmotu striekajú na piškóty, ktoré si šikulky určite samy doma upečú. Osobne používam na piškóty kupovanej v Tescu, majú tam raz tak veľké ako klasické. Základ indiánka dáme do chladničky vychladiť a stuhnúť. Potom indiánky namáčame do čokoládovej polevy.

Komentáre k receptu Indiánky (1 komentár)

  • milyrus 25.March 2013 11:17

    vynikajúce

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt