Indiánky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 72057x
Pôvodne som pekla ako vianočné pečivo, ale nejako sa to chytilo a môžem robiť stále dookola a stále je ich málo.
Recept na 12 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
voda | |
3 lyžice | pikantná marmeláda |
1 balíček | veľké detské piškóty |
1/2 hrnku | cukor kryštál |
1/4 lyžičky | kyselina citrónová |
3 ks | bielok |
1/2 lyžičky | potravinárske farbivo |
27 g | cukor kryštál |
poleva: | |
100 g | čokoláda na varenie |
50 g | stužený tuk |
Postup prípravy receptu
V hrnčeku rozmiešame trošku farbivá a kyseliny citrónovej vo trošičce vody, vlejeme do misy, spolu s bielky, cukrom a džemom. A dôkladne ušľaháme. Nebojte sa dať naozaj všetko naraz do misy, ušlého sa to! V kastrůlku si zvaríme cukor s vodou. Do kastrůlku najprv vsypu cukru a zalejeme vodou tak, aby bola len kúsok nad cukor, tzv na niť. Keď do rozvaru namočíme vidličku a vyberieme, tiahnu sa od nej akoby nitky. Rozvar opatrne po troškách dôkladne zašleháváme do snehu. Snehovú hmotu striekajú na piškóty, ktoré si šikulky určite samy doma upečú. Osobne používam na piškóty kupovanej v Tescu, majú tam raz tak veľké ako klasické. Základ indiánka dáme do chladničky vychladiť a stuhnúť. Potom indiánky namáčame do čokoládovej polevy.
Komentáre k receptu Indiánky (1 komentár)
-
milyrus
25.March 2013 11:17
vynikajúce