Ilšské sušienky podľa svokra
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 91800x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
14 dkg | maslo |
21 dkg | hladká múka |
7 dkg | cukor múčka |
2 dkg | kakao |
mletá škorica | |
2 ks | žĺtok |
1/2 balíčku | vanilkový cukor |
4 dkg | orechy |
citrónová kôra | |
na ozdobu: | |
čokoládová poleva | |
orechy | |
citrónová poleva | |
plnka: | |
10 dkg | cukor kryštál |
3 ks | žĺtok |
1/2 balíčku | vanilkový cukor |
1 lyžičiek | ríbezľová marmeláda |
15 dkg | mleté orechy |
1 lyžička | rum |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme cesto. Do preosiatej múky rozdrobíme maslo, pridáme žĺtky, cukor, kakao, vanilkový cukor, citrónovú kôru a strúhané oriešky. Môžeme použiť lieskové orechy, vlašské alebo pokojne aj mandle. Cesto dobre prepracujeme a dáme odpočinúť do chladničky na 20 minút. Potom z cesta vyvaľkáme tenší placku, z ktorej formičkou vykrajujeme rovnaké tvary. Sušienky pečieme na pečenie papiera v predhriatej rúre do ružova. Teraz si pripravíme plnku. Trieme cukor so žĺtkami asi 10 minút. Potom pridávame rum, ríbezľové zaváraninu a nakoniec strúhané oriešky. Plnku prípadne riedime rumom alebo zahusťuje orieškami. Vychladnuté sušienky spájame plnkou, potierame citrónovou alebo čokoládovou polevou a zdobíme orechovým jadrom.