Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hydinový vývar

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 142414x
Hydinový vývar

Variácií na kuracie - hydinové - slepačie polievku je veľa. Ako ale správne pripraviť skvelý číry vývar, keď ho nechceme robiť z "kocky"? Ak chceme mať vývar chuťovo výraznejšie, môžeme do neho pridať 2 teľacie kosti. Nie sú ale podmienkou.

vytlačiť recept Hydinový vývar
recept Hydinový vývar sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks sliepka na polievku
1 ks cibula
1 zväzok koreňová zelenina na polievku
1 ks bobkový list
2,5 l voda
soľ
5 ks korenie celý

Postup prípravy receptu

Sliepke preplachovať vo vode, kým voda nie je čistá. Koži zbavíme od zvyšných BRK. Cibuľu umyjeme, ale lúpu, a rozpolíme ju. Rozpálime panvicu bez oleja a rezné plochy cibule necháme na panvici zhnednúť. Polievkovú zeleninu očistíme, umyjeme a rozkrojíme.

Sliepke s cibuľou is korením vložíme do hrnca, zalejeme vodou a dáme variť. Po viacnásobnom vzkypeniu zoberiete z vývaru penu. Potom stiahneme teplotu a polievku varíme na miernom ohni asi 1,5 hodiny. Pridáme zeleninu a varíme ďalších 30 minút Vývar osolíme, sliepky vyberieme a vývar vyčistíme pretečením cez sito alebo cez čistý kus látky.

Ak chceme zeleninu ďalej vo vývare použiť, opláchneme ju a nakrájame na kúsky.

Komentáre k receptu Hydinový vývar (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty