Hydinový vývar
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 144089x
Variácií na kuracie - hydinové - slepačie polievku je veľa. Ako ale správne pripraviť skvelý číry vývar, keď ho nechceme robiť z "kocky"? Ak chceme mať vývar chuťovo výraznejšie, môžeme do neho pridať 2 teľacie kosti. Nie sú ale podmienkou.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | sliepka na polievku |
1 ks | cibula |
1 zväzok | koreňová zelenina na polievku |
1 ks | bobkový list |
2,5 l | voda |
soľ | |
5 ks | korenie celý |
Postup prípravy receptu
Sliepke preplachovať vo vode, kým voda nie je čistá. Koži zbavíme od zvyšných BRK. Cibuľu umyjeme, ale lúpu, a rozpolíme ju. Rozpálime panvicu bez oleja a rezné plochy cibule necháme na panvici zhnednúť. Polievkovú zeleninu očistíme, umyjeme a rozkrojíme.
Sliepke s cibuľou is korením vložíme do hrnca, zalejeme vodou a dáme variť. Po viacnásobnom vzkypeniu zoberiete z vývaru penu. Potom stiahneme teplotu a polievku varíme na miernom ohni asi 1,5 hodiny. Pridáme zeleninu a varíme ďalších 30 minút Vývar osolíme, sliepky vyberieme a vývar vyčistíme pretečením cez sito alebo cez čistý kus látky.
Ak chceme zeleninu ďalej vo vývare použiť, opláchneme ju a nakrájame na kúsky.