Hydinový vývar s kuraťom a pečeňovými haluškami
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 64250x
Polievka, ktorá je vhodná ako samostatný pokrm Je plná chudého mäsa a doplnená jemnými pečeňovými haluškami.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kocka | zeleninový bujón |
1 lyžica | solamyl |
1 ks | veľká kapie zelená |
1 ks | bobkový list |
4 lyžice | strúhaná žemľa |
2500 ml | vody |
1 ks | vajcia |
300 g | kuracia pečeň |
5 guličiek | čierne korenie |
1 ks | cibula |
1 ks | menšie kurča |
3 lyžice | hladká múka |
1 strúčik | cesnak |
na ozdobu: | |
pažítka alebo petržlen | |
podľa chuti: | |
soľ a korenie |
Postup prípravy receptu
Kurča očistíme a umyjeme, cibuľu a 3 strúčiky cesnaku olúpeme. Papriku zbavíme zrniečok a opláchneme. Kurča vložíme do hrnca, pridáme vodu, korenie, soľ, cibuľu a 1 strúčik cesnaku. Varíme na miernom ohni do mäkka. Asi v polovici prípravy pridáme zelenú papriku a kocku zeleninového bujónu. Pripravíme pečeňovej halušky: Kuracie pečeň zbavíme blán a opláchneme pod tečúcou vodou. Vložíme do misky spolu s 2 strúčiky cesnaku, čiernym korením a štipkou soli. Všetko krátko rozmixujeme. Vmiešame vajcia, strúhanku, múku a solamyl. Cestíčko nemá byť tekuté, ale stredne husté. Podľa potreby ho môžeme zahustiť strúhankou. Gnocchi varíme zvlášť v osolenej vode na miernom ohni. Cestíčko vkladáme pomocou namočené kávové lyžičky. Akonáhle halušky vyplávajú, necháme ich asi ešte 2 minúty povariť. Hotové scedíme. Mäkké kurča vyberieme z vývaru a mäso oberte a nakrájame na kúsky. Vývar scedíme a vložíme do neho mäso a pečeňovej halušky. Sype husto pažítkou alebo petržlenom. Podávame s bielym pečivom.