Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hydinový vývar s kuraťom a pečeňovými haluškami

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64415x
Hydinový vývar s kuraťom a pečeňovými haluškami

Polievka, ktorá je vhodná ako samostatný pokrm Je plná chudého mäsa a doplnená jemnými pečeňovými haluškami.

vytlačiť recept Hydinový vývar s kuraťom a pečeňovými haluškami
recept Hydinový vývar s kuraťom a pečeňovými haluškami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kocka zeleninový bujón
1 lyžica solamyl
1 ks veľká kapie zelená
1 ks bobkový list
4 lyžice strúhaná žemľa
2500 ml vody
1 ks vajcia
300 g kuracia pečeň
5 guličiek čierne korenie
1 ks cibula
1 ks menšie kurča
3 lyžice hladká múka
1 strúčik cesnak

na ozdobu:

pažítka alebo petržlen

podľa chuti:

soľ a korenie

Postup prípravy receptu

Kurča očistíme a umyjeme, cibuľu a 3 strúčiky cesnaku olúpeme. Papriku zbavíme zrniečok a opláchneme. Kurča vložíme do hrnca, pridáme vodu, korenie, soľ, cibuľu a 1 strúčik cesnaku. Varíme na miernom ohni do mäkka. Asi v polovici prípravy pridáme zelenú papriku a kocku zeleninového bujónu. Pripravíme pečeňovej halušky: Kuracie pečeň zbavíme blán a opláchneme pod tečúcou vodou. Vložíme do misky spolu s 2 strúčiky cesnaku, čiernym korením a štipkou soli. Všetko krátko rozmixujeme. Vmiešame vajcia, strúhanku, múku a solamyl. Cestíčko nemá byť tekuté, ale stredne husté. Podľa potreby ho môžeme zahustiť strúhankou. Gnocchi varíme zvlášť v osolenej vode na miernom ohni. Cestíčko vkladáme pomocou namočené kávové lyžičky. Akonáhle halušky vyplávajú, necháme ich asi ešte 2 minúty povariť. Hotové scedíme. Mäkké kurča vyberieme z vývaru a mäso oberte a nakrájame na kúsky. Vývar scedíme a vložíme do neho mäso a pečeňovej halušky. Sype husto pažítkou alebo petržlenom. Podávame s bielym pečivom.

Komentáre k receptu Hydinový vývar s kuraťom a pečeňovými haluškami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty