Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hydinový koktail s krevetou

  • predjedlá
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63602x
Hydinový koktail s krevetou

Recept na jemný koktail pre slávnostnú príležitosť.

vytlačiť recept Hydinový koktail s krevetou
recept Hydinový koktail s krevetou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 guličky nové korenie
3 ks kuracie rezne
1 l voda
200 g majonéza BONECO
1 lyžica nakrájané dužiny ružového grepu
1 štipka biele korenie
2 listy ľadový šalát
3 ks bobkový list
10 guličiek korenie čierny
60 g krevetky
1 štipka soľ
100 g kyslá smotana
1 lyžica citrónovej šťavy

na ozdobu:

1 ks nesladená šledhačka

podľa chuti:

grepový džús

príloha:

vyprážaná žemľa, veka alebo tousty

Postup prípravy receptu

Krevetky necháme rozmraziť a pokvapkáme citrónom. Kuracie prsia umyjeme a osolíme. Ružový grep olúpeme a dužinu nakrájame na kostky.Připravíme si citrónovú a grepový džús. Vodu s korením, novým korením, bobkovým listom a soľou privedieme k varu. Teraz vložíme kuracie prsia a dusíme do mäkka. Hotová prsia vyberieme a nakrájame nadrobno. Vložíme do misky a necháme vychladnúť. Potom vmiešame majonézu a kyslú smotanu, citrónovú a grepový šťavu, soľ a biele korenie. Riadne prošleháme. Do vzniknutého krému vložíme hlbinnej a dužinu z grepu. Ľahko premiešame a necháme na niekoľko hodín v chlade odležať. Na dno pohára vložíme pokrájaný list šalátu. Návrším koktail a ozdobíme nesladenou šľahačkou, kúskom grepu a krevety a lístkom šalátu. Podávame s plátkom osmaženej žemle, sendviča alebo toasty.

Komentáre k receptu Hydinový koktail s krevetou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt