Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hydinové rizoto so šampiňónmi

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 56156x
Hydinové rizoto so šampiňónmi

Zostala vám pečená kačica? Pripravíme si z nej rizoto so šampiňónmi a hráškom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hydinové rizoto so šampiňónmi
recept Hydinové rizoto so šampiňónmi sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks menšia cibuľa
1 dl vývar
3 lyžice sterilizovaný hrášok
300 g ryže
3 strúčiky cesnak
400 g pečená kačica
1 dl biele víno
80 g strúhaný parmezán
3 l voda
200 g šampiňóny

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Ryžu vyperieme pod tečúcou vodou. Pečené kačacie mäso oberte a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak vymiešame so soľou a korením. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Syr nastrúhame. Hrášok necháme odkvapkať. Do vriacej neosolené vody vložíme odkvapkané ryžu. Varíme Klokoty domäkka. To trvá podľa druhu ryže asi 10 minút. Potom ryžu scedíme. Na oleji necháme zosklovatieť cibuľku, pridáme šampiňóny a cesnak. Orestujeme, podlejeme vínom a vývarom a podusíme domäkka. Vmiešame mäso a uvarenú ryžu. Nakoniec pridáme odkvapkané hrášok a podľa chuti osolíme a okoreníme. Hydinové rizoto so šampiňónmi podávame ozdobené zeleninou. Strúhaný syr servírujeme osobitne.

Komentáre k receptu Hydinové rizoto so šampiňónmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty