Hydinové rizoto so šampiňónmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 56156x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | menšia cibuľa |
1 dl | vývar |
3 lyžice | sterilizovaný hrášok |
300 g | ryže |
3 strúčiky | cesnak |
400 g | pečená kačica |
1 dl | biele víno |
80 g | strúhaný parmezán |
3 l | voda |
200 g | šampiňóny |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Ryžu vyperieme pod tečúcou vodou. Pečené kačacie mäso oberte a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak vymiešame so soľou a korením. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Syr nastrúhame. Hrášok necháme odkvapkať. Do vriacej neosolené vody vložíme odkvapkané ryžu. Varíme Klokoty domäkka. To trvá podľa druhu ryže asi 10 minút. Potom ryžu scedíme. Na oleji necháme zosklovatieť cibuľku, pridáme šampiňóny a cesnak. Orestujeme, podlejeme vínom a vývarom a podusíme domäkka. Vmiešame mäso a uvarenú ryžu. Nakoniec pridáme odkvapkané hrášok a podľa chuti osolíme a okoreníme. Hydinové rizoto so šampiňónmi podávame ozdobené zeleninou. Strúhaný syr servírujeme osobitne.