Hydinové karbonátky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 54749x
Hydinové karbonátky pripravujeme z morčacieho mäsa a šunky. Podávame so zemiakovou kašou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | hladká múka |
2 ks | vajcia |
500 g | vykostené morčacie stehno |
3 strúčiky | cesnak |
1 lyžica | vegeta |
200 g | morčacie šunka |
3 lyžice | čerstvý petržlen |
1 ks | žemľa |
podľa chuti: | |
muškátový oriešok | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
mlieko | |
olej | |
trojobal: | |
strúhaná žemľa | |
hladká múka | |
vajcia |
Postup prípravy receptu
Morčacie stehno očistíme od blán a šliach. Umyjeme a pomelieme. Šunku veľmi jemne usekáme. Žemľu pokrájame a namočíme do mlieka. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Zelenú petržlenovú vňať veľmi jemne usekáme. V mise premiešame mleté mäso so šunkou, vajciami, vegetu, cesnakom a vytlačenú žemľou. Pridáme múku a petržlen. Ochutíme korením a muškátovým orieškom. Masovú zmes riadne prepracujeme a necháme asi pol hodiny rozležet. Potom zo zmesi tvoríme gule vo veľkosti tenisových loptičiek, ktoré obaľujeme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Hydinové karbonátky zvoľna smažíme na oleji dozlatista. Hydinové karbonátky podávame so zemiakovou kašou a zdobíme bylinkami. Môžeme doplniť kyslou uhorkou, alebo čerstvou zeleninou.