Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hydinové karbonátky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 54749x
Hydinové karbonátky

Hydinové karbonátky pripravujeme z morčacieho mäsa a šunky. Podávame so zemiakovou kašou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hydinové karbonátky
recept Hydinové karbonátky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice hladká múka
2 ks vajcia
500 g vykostené morčacie stehno
3 strúčiky cesnak
1 lyžica vegeta
200 g morčacie šunka
3 lyžice čerstvý petržlen
1 ks žemľa

podľa chuti:

muškátový oriešok
soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

mlieko
olej

trojobal:

strúhaná žemľa
hladká múka
vajcia

Postup prípravy receptu

Morčacie stehno očistíme od blán a šliach. Umyjeme a pomelieme. Šunku veľmi jemne usekáme. Žemľu pokrájame a namočíme do mlieka. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Zelenú petržlenovú vňať veľmi jemne usekáme. V mise premiešame mleté mäso so šunkou, vajciami, vegetu, cesnakom a vytlačenú žemľou. Pridáme múku a petržlen. Ochutíme korením a muškátovým orieškom. Masovú zmes riadne prepracujeme a necháme asi pol hodiny rozležet. Potom zo zmesi tvoríme gule vo veľkosti tenisových loptičiek, ktoré obaľujeme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Hydinové karbonátky zvoľna smažíme na oleji dozlatista. Hydinové karbonátky podávame so zemiakovou kašou a zdobíme bylinkami. Môžeme doplniť kyslou uhorkou, alebo čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Hydinové karbonátky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty