Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hydinové gordon blue

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 83804x
Hydinové gordon blue

Rezne plnené hermelínom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hydinové gordon blue
recept Hydinové gordon blue sa mi páči
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks Hermelín (120 g)
4 plátky kuracie šunka
4 ks kuracie prsia (125 g)
1 lyžička mletá červená paprika
2 lyžičky soľ

na ozdobu:

4 listy hlávkový šalát
1 ks Mrkva
4 lyžice kapusta

podľa potreby:

olej

príloha:

zemiaky
1 svazeček kučeravý petržlen

trojobal:

strúhanka
hladká múka
vajcia

Postup prípravy receptu

Hermelín si nakrájame na plátky a rozdelíme na štyri porcie. Mäso na okrajoch narežeme, naklepeme, osolíme a poprášime paprikou. Po jednej strane rezne obložíme plátkom šunky a plátky hermelín. Preložíme a zopneme po stranách špáradlami. Rezne po oboch stranách obalíme v múke, omočíme v rozšľahanom vajíčku a obalíme v strúhanke. Na rozpálenom oleji smažíme hydinové gordon blue po každej strane asi 8 minút. Vhodnou prílohou sú zemiaky, ktoré olúpeme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode a po scedení ich premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou. Oblohu môže tvoriť nahrubo nastrúhaná mrkva, list šalátu alebo presolený kapusta.

Komentáre k receptu Hydinové gordon blue (1 komentár)

  • Marek Rakin 12.January 2017 10:36

    Neviem preco to nazyvate gordon blue teneto nazov patrí iba reznu v ktorom je syr z modrou plesnou zase Slovaci nieco zmenili na svoj obraz. Ma sa to volat kuracie s Hermelinom. :-)

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt