Hydinové gordon blue
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 86486x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | mletá červená paprika |
2 lyžičky | soľ |
1 ks | Hermelín (120 g) |
4 plátky | kuracie šunka |
4 ks | kuracie prsia (125 g) |
na ozdobu: | |
4 lyžice | kapusta |
4 listy | hlávkový šalát |
1 ks | Mrkva |
podľa potreby: | |
olej | |
príloha: | |
zemiaky | |
1 svazeček | kučeravý petržlen |
trojobal: | |
vajcia | |
strúhanka | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Hermelín si nakrájame na plátky a rozdelíme na štyri porcie. Mäso na okrajoch narežeme, naklepeme, osolíme a poprášime paprikou. Po jednej strane rezne obložíme plátkom šunky a plátky hermelín. Preložíme a zopneme po stranách špáradlami. Rezne po oboch stranách obalíme v múke, omočíme v rozšľahanom vajíčku a obalíme v strúhanke. Na rozpálenom oleji smažíme hydinové gordon blue po každej strane asi 8 minút. Vhodnou prílohou sú zemiaky, ktoré olúpeme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode a po scedení ich premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou. Oblohu môže tvoriť nahrubo nastrúhaná mrkva, list šalátu alebo presolený kapusta.
Komentáre k receptu Hydinové gordon blue (1 komentár)
-
Marek Rakin
12.January 2017 10:36
Neviem preco to nazyvate gordon blue teneto nazov patrí iba reznu v ktorom je syr z modrou plesnou zase Slovaci nieco zmenili na svoj obraz. Ma sa to volat kuracie s Hermelinom. :-)