Hydinová polievka s haluškami z pohánky
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 130374x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
vegeta | |
1 ks | cibula |
1 ks | Mrkva |
400 g | hydinové drobky |
150 g | hrasok |
čerstvý petržlen | |
3 ks | vajcia |
1/4 ks | kel |
50 g | pšeničná múka |
1 l | voda |
100 g | pohánková múka |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na štvrtky. Mrkva oškrabeme a nakrájame na veľké kúsky. Štvrtku menšie kapusty prepláchneme. Vodu nalejeme do hrnca a osolíme. Do osolenej vody vložíme cibuľu, kapustu a kuracie drobky. Dáme variť. Zmiešame obe múky. Do nich vmiešame vegetu, petržlenovú vňať, soľ, bazalku a vajcia. Premiešame, pridáme trochu vody a vypracujeme cesto. Z vývaru odstránime zeleninu a mäso a vývar necháme chvíľu vychladnúť. Z ešte teplého mäsa odstránime kosti - pôjde to lepšie. Do vývaru pridáme hrášok. Kel nakrájame na rezance, mrkvu na malé kolieska. Do vývaru promačkáme cesto skrz sito na halušky. Ak sito nemáme, môžeme z cesta lyžičkou odkrajovat maličké kúsky. Halušky vo vývare s hráškom uvaríme a nakoniec pridáme nakrájanú zeleninu. Hotovú polievku rozlievajú do misiek a na hladinu umiestnime štipky čerstvej petržlenovej vňate.