Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hydinová polievka s haluškami z pohánky

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 129469x
Hydinová polievka s haluškami z pohánky

Sýta a zdravá polievka s haluškami z pohánkovej múky.

vytlačiť recept Hydinová polievka s haluškami z pohánky
recept Hydinová polievka s haluškami z pohánky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 ks vajcia
1/4 ks kel
50 g pšeničná múka
1 l voda
100 g pohánková múka
soľ
vegeta
1 ks cibula
1 ks Mrkva
400 g hydinové drobky
150 g hrasok
čerstvý petržlen

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na štvrtky. Mrkva oškrabeme a nakrájame na veľké kúsky. Štvrtku menšie kapusty prepláchneme. Vodu nalejeme do hrnca a osolíme. Do osolenej vody vložíme cibuľu, kapustu a kuracie drobky. Dáme variť. Zmiešame obe múky. Do nich vmiešame vegetu, petržlenovú vňať, soľ, bazalku a vajcia. Premiešame, pridáme trochu vody a vypracujeme cesto. Z vývaru odstránime zeleninu a mäso a vývar necháme chvíľu vychladnúť. Z ešte teplého mäsa odstránime kosti - pôjde to lepšie. Do vývaru pridáme hrášok. Kel nakrájame na rezance, mrkvu na malé kolieska. Do vývaru promačkáme cesto skrz sito na halušky. Ak sito nemáme, môžeme z cesta lyžičkou odkrajovat maličké kúsky. Halušky vo vývare s hráškom uvaríme a nakoniec pridáme nakrájanú zeleninu. Hotovú polievku rozlievajú do misiek a na hladinu umiestnime štipky čerstvej petržlenovej vňate.

Komentáre k receptu Hydinová polievka s haluškami z pohánky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty