Hydinová pečeň na cibuľke
- hlavné chody
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 157182x
Jednoduchý recept na pečeň na cibuľke. Ja vynechávam omáčku a túto zmes potom podávam s čerstvým chlebom alebo hrianka. Naloženie do mlieka môžete vynechať, ale pečeň sú potom mäkšie a šťavnatejšie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
korenie | |
500 g | hydinové pečeň |
20 dkg | slanina |
soľ | |
solamyl alebo múka | |
3 ks | cibuľa (väčšia) |
2 lyžice | sadlo |
Postup prípravy receptu
Pečeň očistíme, prepláchneme, osušíme, pokrájame na väčšie kúsky, zalejeme trochou mlieka a premiešame.
Cibuľu očistíme a pokrájame na půlkolečka. Slaninu nakrájame na kocky.
Rozpálime si panvu. Na ňu pridáme slaninu a restujeme ju, kým sa nezačne mierne škvařit. Potom pridáme cibuľu. Tú restujeme, kým dosklovita. Potom pridáme masť a pečeň.
Mäso necháme zatiahnuť a okoreníme ho. Restujeme domäkka. Hotová pečeň osolíme a vytiahneme. Ak chceme mať omáčku, pridáme do výpeku trochu múky alebo solamylu.
Pečeň s omáčkou podávame s ryžou alebo knedľou.