Hustá paradajková polievka
- polievky
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 10474x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
oregano | |
olivový olej | |
cukor | |
0,5 kocky | zeleninový bujón |
1 konzerva | paradajkový pretlak |
1 konzerva | sterilizovaná paradajky |
1 balíček | mozzarella |
čerstvá bazalka | |
1 - 2 strúčikov | cesnak |
Postup prípravy receptu
Olúpaný cesnak (1 - 2 strúčiky) jemne rozdrvíme a na olivovom oleji krátko osmažíme tak, aby nezhorkla, potom cesnak odoberieme. Pridáme nakrájané sterilizovaná paradajky aj so šťavou a varíme spolu s čerstvým zväzkom bazalky asi 15 minút (môžeme nahradiť i sušenú). Pridáme paradajkový pretlak, vodu podľa potreby, zeleninový bujón, podľa chuti dochutíme cukrom, soľou, korením a niekoľkých štipka oregana. Polievku necháme chvíľu prevariť. Hustou paradajkovou polievku podávame s nakrájanou mozzarellou, popr. s opečenou bagetku alebo toustovým chlebom.