Hustá cesnačka s majoránkou
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 25241x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
3 - 4 ks | zemiaky |
2 ks | masox |
olej | |
3 ks | vajcia |
majorana | |
1/2 paličky | cesnak |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Zemiaky a cesnak očistíme. Zemiaky nakrájame na kocky, cesnak prelisujeme. Z múky a oleja si pripravíme zápražku. Do hrnca dáme vodu, zemiaky a prelisovaný cesnak, a dáme variť. Pridáme masox, soľ a korenie. Až sú zemiaky hotové, zahustíme česnečku zápražkou a zakvedláme vajcia. Hustú česnečku necháme asi päť minút variť a odstavíme. Po odstavení pridáme do polievky majoránku a zamiešame. Hustú česnečku s majoránkou podávame najlepšie teplú as čerstvým pečivom.