Husacia alebo kačacia polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 74085x
Výborná polievka z husacej alebo kačacej drobky, ale rovnako dobrá je iz bravčových kostí, ktoré zostanú po kostené kotlety.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | petržlen |
50 dkg | zemiakov |
5 guličiek | nové korenie |
1 ks | Mrkva |
1 diel | zeler |
25 dkg | hlávková kapusta |
50 dkg | Husacie alebo kačacie drobky |
podľa chuti: | |
1 štipka | soľ |
1 štipka | korenie |
Postup prípravy receptu
Hovädzie alebo kačacie drobky (prípadne brav. Kosti z kotlety) dáme uvariť s koreňovou zeleninou a niekoľkých guličkami nového korenia. Až je mäso mäkké, vývar scedíme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, na rezance nakrájané hlávková kapusta, osolíme, okoreníme. Keď sú zemiaky a kapusta uvarené, pridáme nakrájanú alebo nastrúhanú mrkvu, ktorá sa varila s mäsom, oberte mäso a dáme do polievky. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.