Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Husa na mede

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 90159x
Husa na mede

Hus pečená nielen na slávnostné obed.

vytlačiť recept Husa na mede
recept Husa na mede
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g cuketa
1,5 kg hus
2 lyžice med
500 g Mrkva
1 ks cibula
3 lyžice sezamové semienka
3 lyžice maslo

podľa chuti:

mleté biele korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Rúru predhrejeme na 225 ° C a pekáč naplníme do polovice studenou vodou. Husu očistíme a umyjeme zvnútra i zvonku. Kuchynskou niťou pripevníme stehná k telu a krídla zložíme pod chrbát. Takto pripravenú hus vložíme do nachystaného pekáča, poukladáme vločkami masla a pečieme 25 minút. Potom hus otočíme, polejeme šťavou, stiahneme teplotu na 175 ° C a pečieme ešte 30 až 35 minút. Medzitým očistíme a umyjeme mrkvy a nakrájame ich na prúžky. Cuketu ošúpeme a nakrájame na plátky. Oboje dáme do hrnca, prelejeme trochou horúcej vody, osolíme a asi 10 minút podusíme. Cibuľu olúpeme, jemne nasekáme a na zvyšnom masle ju na panvici zesklovatíme. Potom pridáme podusenú a odkvapkané zeleninu, osolíme, okoreníme a na minimálnom plameni pomaly obrábajú. Prepečenú hus potrieme medom, posypeme sezamovým semienkom, teplotu zvýšime na 220 ° C a posledných 10 minút pečieme, aby vznikla kôrka. Počas tejto doby ju niekoľkokrát otočíme a pred koncom polejeme vypečenou šťavou. Upečenú hus servírujeme obloženú pripravenou zeleninou.

Komentáre k receptu Husa na mede (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty