Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hummus

  • predjedlá
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 171163x
Hummus

Recept na 700g tohto pomazánkového predjedla.

vytlačiť recept Hummus
recept Hummus sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mletá paprika
7 lyžíc panenský olivový olej
čerstvý koriander
200 g sušená cícer
soľ a korenie
2 strúčiky cesnak
1 lyžica citrónová šťava
2 1/2 lyžice pasta tahini

Postup prípravy receptu

Cícer prelejeme studenou vodou a necháme najmenej 12 hodín napučať. Mala by zdvojnásobiť svoj objem, preto musí byť objem vody najmenej dvojnásobný v pomere k sušené cícer.

Nadbytočnú tekutinu zlejeme, cícer dáme do veľkého hrnca a zalejeme studenou vodou, ktorej objem bude opäť dvojnásobný v pomere k cícer. Privedieme k varu a prudko varíme 10 minút. Penu, ktorá sa tvorí na povrchu zbierame.

Zmiernime oheň a cícer zvoľna varíme asi hodinu, kým nezmäkne. Podľa potreby opäť zbierame vzniknutú penu. Strúčiky cesnaku rozpolíme, odstránime z nich svetlo zelenej alebo bielej zárodky klíčkov a zvyšok nakrájame nadrobno.

Z cícera zlejeme prebytočnú tekutinu a 4 lyžice ju odložíme pre neskoršiu potrebu. Olivový olej, cesnak, pastu tahini (pripravuje sa zo sezamu) a citrónovú šťavu rozmixujeme.

Pridáme cícer a rozmixujeme ju nahrubo. Podľa potreby pridáme odloženú tekutinu, v ktorej sa cícer varila. Hummus podľa chuti osolíme a okoreníme.

Hummus dáme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a uložíme do chladničky. Tesne pred podávaním ho pokvapkáme olivovým olejom, posypeme mletou paprikou a obložíme snítku koriandra.

Zdroj: Slovart.cz - Stredomorská kuchyňa.

Komentáre k receptu Hummus (1 komentár)

  • anka 07.February 2013 06:05

    Je to vyborne predjedlo ako aj chutovka, v Kanade to jeme s chipsami

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty