Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Huby v sladkokyslom náleve

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68398x
Huby v sladkokyslom náleve

Konzervácie húb, ktoré potom používame ako prílohu k mäsu. Vhodné aj ako základ skvelých smotanových omáčok alebo polievok.

vytlačiť recept Huby v sladkokyslom náleve
recept Huby v sladkokyslom náleve sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 kg čistej huby

nálev:

8 kociek cukor
6 guličiek spolarin
1 l voda
1/4 l 8% ocot
2 lyžičky soľ

náplň:

1 lístok bobkový list
1 štipka tymián
4 guličky biele korenie
1 plátok Mrkva
15 guličiek horčičné semienko
2 guličky jalovec
1 plátok cibula
4 guličky nové korenie
3 plátky chren

Postup prípravy receptu

Na nakladanie vyberáme mladých plodnice pravých hríbov, křemenáčů, zrnitý, líšok, ryzců a Václavek. Za sucha huby očistíme a vyperieme v studenej vode. Väčšie plodnice nakrájame na menšie kocky. Vo vriacej, mierne osolenej vode je povaríme asi 5 minút. Predvarené huby scedíme a prepláchneme prúdom studenej vody. Zmiešame vodu s octom, pridáme cukor, soľ a uvedieme do varu. Odstavíme. Vychladnuté huby vkladáme do pohárov s obsahom 750 ml, kde na dno každej dáme koliesko cibule a koliesko mrkvy. Hore dáme korenie a zalejeme horúcim nálevom. Sterilizujeme 30 minút na 95 ° C. K Líškam a ryzcům dáme polovičné množstvo korenia.

Komentáre k receptu Huby v sladkokyslom náleve (2 komentáre)

  • Milan 22.September 2013 19:48

    Do pohára najprv dáme suroviny aj s nálevom a až potom pohár doplníme hubami po okraj. Tým dosiahneme v každom pohári rovnakú chuť.

  • Milan 22.September 2013 19:48

    Do pohára najprv dáme suroviny aj s nálevom a až potom pohár doplníme hubami po okraj. Tým dosiahneme v každom pohári rovnakú chuť.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty