Huby v octe 2
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 91778x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
voda | |
nálev: | |
10 ks | celý čierne korenie |
ocot 8% | |
cukor múčka | |
1 balíček | Deko |
podľa chuti: | |
hríby | |
cibula | |
feferon |
Postup prípravy receptu
Uvaríme si nálev z Deka podľa návodu na obale, do nálevu pridáme ocot a podľa chuti prisladíme práškovým cukrom. Nálev privedieme k varu a necháme vychladnúť. Zdravé hríbiky alebo Václavky očistíme a podľa potreby pokrájame na menšie kúsky a približne 15 minút je povaríme v osolenej vode. Potom je zlejeme, prepláchneme a necháme odkvapkať. Medzitým si nakrájame olúpanú cibuľu na kolieska a ak chceme mať huby pikantné môžeme pridať aj feferony podľa chuti. Huby skladáme do čistých umytých skrutkovacích pohárov spolu s cibuľou či feferony. Huby prelejeme nálevom, uzavrieme a sterilizujeme asi 30 minút pri 90 ° C. Huby v octe skladujeme na tmavom mieste.