Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Huby v octe 2

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 91838x
Huby v octe 2

Ako jednoducho naložiť huby, aby iv zime boli stále po ruke.

vytlačiť recept Huby v octe 2
recept Huby v octe 2 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

voda

nálev:

cukor múčka
1 balíček Deko
10 ks celý čierne korenie
ocot 8%

podľa chuti:

cibula
feferon
hríby

Postup prípravy receptu

Uvaríme si nálev z Deka podľa návodu na obale, do nálevu pridáme ocot a podľa chuti prisladíme práškovým cukrom. Nálev privedieme k varu a necháme vychladnúť. Zdravé hríbiky alebo Václavky očistíme a podľa potreby pokrájame na menšie kúsky a približne 15 minút je povaríme v osolenej vode. Potom je zlejeme, prepláchneme a necháme odkvapkať. Medzitým si nakrájame olúpanú cibuľu na kolieska a ak chceme mať huby pikantné môžeme pridať aj feferony podľa chuti. Huby skladáme do čistých umytých skrutkovacích pohárov spolu s cibuľou či feferony. Huby prelejeme nálevom, uzavrieme a sterilizujeme asi 30 minút pri 90 ° C. Huby v octe skladujeme na tmavom mieste.

Komentáre k receptu Huby v octe 2 (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty