Hubový nákyp
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 24346x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
50 g | hladká múka |
70 g | maslo |
0,2 l | mlieko |
300 g | huby |
2 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
petržlen | |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Huby a cibuľu očistíme. Huby nakrájame na kúsky, cibuľu nasekáme najemno. Na kúsku masla speníme cibuľu. Vsypeme huby a podusíme je. Z múky a asi 60 g masla pripravíme svetlú zápražku. Tú zriedime mliekom. Pridáme podusené huby, žĺtky a vmiešame sneh z dvoch bielkov. Zmes preložíme do vymastenej formy, ozdobíme petržlenovou vňaťou a pečieme pri 180 ° C asi 40 minút. Hubový nákyp ihneď podávame. Hubový nákyp je dobrý aj za studena.