Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hubový nákyp

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24346x
Hubový nákyp

Jednoduché, rýchle, dobré.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hubový nákyp
recept Hubový nákyp sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
50 g hladká múka
70 g maslo
0,2 l mlieko
300 g huby
2 ks vajcia

na ozdobu:

petržlen

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Huby a cibuľu očistíme. Huby nakrájame na kúsky, cibuľu nasekáme najemno. Na kúsku masla speníme cibuľu. Vsypeme huby a podusíme je. Z múky a asi 60 g masla pripravíme svetlú zápražku. Tú zriedime mliekom. Pridáme podusené huby, žĺtky a vmiešame sneh z dvoch bielkov. Zmes preložíme do vymastenej formy, ozdobíme petržlenovou vňaťou a pečieme pri 180 ° C asi 40 minút. Hubový nákyp ihneď podávame. Hubový nákyp je dobrý aj za studena.

Komentáre k receptu Hubový nákyp (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty