Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hubovo-zemiaková polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 77271x
Hubovo-zemiaková polievka

Lahodné spojenie húb, korenia a koreňovej zeleniny ozdobené plátkom osmaženej slaniny.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Hubovo-zemiaková polievka
recept Hubovo-zemiaková polievka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

70 g sadlo
1 ks veľká mrkva
1 lyžica drvená rasca
4 ks veľké zemiaky
1 ks cibula
150 g sušené huby
1 kocka zeleninový vývar
1200 ml voda
5 strúčikov cesnak
1 ks menšie zeler
2 lyžice majorana

cestíčko:

300 ml voda
2 lyžice hladká múka

na ozdobu:

4 plátky anglická slanina
4 snítky kučeravý petržlen

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Očistíme zeleninu. Zemiaky nakrájame na kocky, mrkvu a zeler na kocky, cibuľu nadrobno a cesnak nasekáme. Mrkva so zelerom orestujeme na rozpálenom masti, pridáme cibuľu, rascu a znova orestujeme. Zalejeme vrelú vodou, pridáme kocku vývaru a varíme 10 minút. Potom pridáme zemiaky aj huby a všetko uvaríme domäkka. Vrchovaté lyžice múky rozmiešame vo vode a cestíčko pramienkom za stáleho miešania prilejeme do vriacej polievky. Pridáme cesnak, osolíme a pridáme majoránku. Zemiaková privedieme znovu do varu a ešte 10 minút prevaríme. Plátky slaniny, alebo ju nakrájame na silnejšie prúžky, nasucho orestujeme na suchej panvici a ozdobíme s ňou jednotlivé porcie hubové zemiaková na tanieri. Vegetariáni slaninu vynechajú a hubovú zemiaková si môžu ozdobiť nasekanou kučeravou petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Hubovo-zemiaková polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty