Hubovo-sýrové špenátové rezance
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 127262x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
drvená rasca | |
50 g | maslo |
500 g | špenátové rezance |
500 ml | mlieko |
200 g | huby |
soľ | |
2 ks | tavený syr |
petržlen | |
100 g | údený eidam (plátky) |
Postup prípravy receptu
Špenátové rezance uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a prepláchneme. Zatiaľ si očistíme cibuľu a huby. Cibuľu nakrájame nadrobno a huby na kúsky. V hrnci alebo panvici rozohrejeme maslo a zesklovatíme na ňom cibuľu. Pridáme huby a zmes ochutíme podľa chuti soľou a rascou. Ľahko je orestujeme. Tavený syr vidličkou roztlačíme, pridáme spolu s mliekom k hubám a rozvaríme. Hubovú zmes zmiešame s odkvapkanými špenátovým rezancami. Na tanieri ozdobíme Růžičkom z údeného plátkového syra a dáme na chvíľočku zapiecť do mikrovlnky, aby syr jenom povolil. Hubová-syrové špenátové rezance ihneď podávame .