Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hubové zemiaky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61652x
Hubové zemiaky

Zemiaky a zmes mrazených húb - záruka výdatného a chutného obeda!

vytlačiť recept Hubové zemiaky
recept Hubové zemiaky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kocka klobása
1 lyžica olej
4 plátky anglická slanina
10 ks zemiaky
250 g mrazená zmes húb
1 - 2 ks cibula
2 štipky mletý korenie
2 lyžičky soľ
50 g balkánsky syr
1 sklenka mlieko

Postup prípravy receptu

Olúpeme si zemiaky a nakrájame ich na silnejšie plátky. Zapekacie misku alebo hrniec vymažeme olejom. Na dno poukladáme jednu vrstvu plátkov zemiakov, vrstvu cibule, kolieska klobásy a opäť vrstvu zemiakov. Potom vsypeme zmes húb, pridáme cibuľu, osolíme, okoreníme a zakončíme plátky zemiakov. Prikryjeme pokrievkou a necháme zapiecť. Asi po pol hodine vlejeme mlieko, rozložíme prúžky slaniny a posypeme kúskami balkánskeho syra. Prikryjeme pokrievkou a necháme dopéct. Zemiaky zapečené s hubami získajú tmavú farbu a chuť po hubách. Hubové zemiaky možno doplniť čerstvou zeleninou alebo aj dresingom.

Komentáre k receptu Hubové zemiaky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty