Hubové zemiaky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 61652x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kocka | klobása |
1 lyžica | olej |
4 plátky | anglická slanina |
10 ks | zemiaky |
250 g | mrazená zmes húb |
1 - 2 ks | cibula |
2 štipky | mletý korenie |
2 lyžičky | soľ |
50 g | balkánsky syr |
1 sklenka | mlieko |
Postup prípravy receptu
Olúpeme si zemiaky a nakrájame ich na silnejšie plátky. Zapekacie misku alebo hrniec vymažeme olejom. Na dno poukladáme jednu vrstvu plátkov zemiakov, vrstvu cibule, kolieska klobásy a opäť vrstvu zemiakov. Potom vsypeme zmes húb, pridáme cibuľu, osolíme, okoreníme a zakončíme plátky zemiakov. Prikryjeme pokrievkou a necháme zapiecť. Asi po pol hodine vlejeme mlieko, rozložíme prúžky slaniny a posypeme kúskami balkánskeho syra. Prikryjeme pokrievkou a necháme dopéct. Zemiaky zapečené s hubami získajú tmavú farbu a chuť po hubách. Hubové zemiaky možno doplniť čerstvou zeleninou alebo aj dresingom.