Hubové toasty na spôsob tataráku
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 58637x
Recept na hubovú zmes, ktorú podávame na topinkách. Chuťovka, ktorá pripomína tatarák, je výborná k pivu.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | paradajkový pretlak |
300 g | huby (šampiňóny) |
1 ks | cibula |
3 strúčiky | cesnak |
na ozdobu: | |
vňať cibuľky | |
paradajka | |
podľa chuti: | |
mletá sladká paprika | |
soľ | |
mletá chilli paprika | |
mleté čierne korenie | |
worchesterová omáčka | |
drvená rasca | |
podľa potreby: | |
chlebovej hrianky | |
olej |
Postup prípravy receptu
Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou a korením. Vňať cibuľky umyjeme a usekáme nadrobno. Na oleji osmažíme huby, vmiešame cibuľu, osolíme, okoreníme a podusíme. Šťavu necháme vysmahnout a potom pridáme paradajkový pretlak, cesnak, korenie a ostatné Dochucovacie. Všetko spojíme v houbvou hmotu. Na oleji si pripravíme chlebové hrianky, potrieme ich strúčikom cesnaku a nanesieme na ne hubovú zmes. Pred podávaním toasty posypeme usekanou cibuľkou a prizdobíme kúskom rajčiaka. Hubové toasty na spôsob tataráku podávame teplé. Výborne chutia s pivom.