Hubové toasty 1
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 64810x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | kremžská horčica |
1 kelímok | cesnakové maslo |
300 g | šampiňóny |
5 lyžíc | kyslá smotana |
na ozdobu: | |
2 lyžičky | kyslá smotana |
1 zväzok | pažítka alebo jarná cibuľka |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Huby očistíme a nakrájame na plátky. Chleby opečieme a natrieme maslom. Na oheň postavíme panvicu, rozpálime a pridáme 2 lyžice masla. Až začne prskať, pridáme huby a sprudka je osmažíme. Stiahneme plameň a za občasného mieša je dusíme domäkka. Premiešame horčicu s trochou soli a korenia a spolu so smotanou pridáme k hubám. Všetko premiešame a natierame na toasty. Ozdobíme posekanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou. Každý toast môžeme ešte ozdobiť kopčekom smotany.