Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hubové rizoto

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 147784x
Hubové rizoto

Rizoto je trošku náročnejší na čas, ale za tú dobrotu to naozaj stojí! Sypeme parmezánom.

vytlačiť recept Hubové rizoto
recept Hubové rizoto sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

  korenie mleté
1 zväzok tymián
500 g ryža guľatá
100 g slanina
  soľ
1 zväzok oregano
150 g parmezán
  olej olivový
1 ks cibula
2 lyžice vývar práškový
750 g huby

Postup prípravy receptu

Nakrájanú slaninu rozohrejeme na oleji, pridáme cibuľku, očistené rozpolené huby, osolíme, okoreníme a opekáme tak dlho, kým sa tekutina nevyparí. Prisypeme ryžu a za stáleho miešania zahrievame, pridáme bylinky a vývar a ryžu zalejeme 1 / 3 l vody, varíme na miernom ohni. Skôr ako sa tekutina zase odparí, vodu znovu dolejeme a varíme ďalej, tento postup opakujeme tak dlho, kým nie je ryža hotová. Rizoto dochutíme polovicou parmezánu, soľou a korením. Zvyškom syra posypeme.

Komentáre k receptu Hubové rizoto (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty