Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hubové rizoto s kuracou pečeňou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21534x
Hubové rizoto s kuracou pečeňou

Rizoto s kuracími pečeňou a hubami pripravujeme na bielom víne a podávame so strúhaným syrom.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Hubové rizoto s kuracou pečeňou
recept Hubové rizoto s kuracou pečeňou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžice sterilizovaný hrášok
300 g kuracia pečeň
150 ml suché biele víno
150 g ryže
1 hrsť sušené huby
1 ks malá cibuľa
30 g anglická slanina
4 strúčiky cesnak

na ozdobu:

rajské jabĺčko
zelená petržlenová vňať

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

mäsový vývar
olej
maslo
parmezán

Postup prípravy receptu

Huby namočíme do malého množstva vody a povaríme domäkka. Pečeň očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Petržlen usekáme. Cesnak zlúpnite a nakrájame na plátky. Ryžu vyperieme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Anglickú slaninu nakrájame na kocky. Hrášok necháme odkvapkať. Na malom množstve masla opečieme malé kúsky pečene domäkka. Okoreníme, osolíme a odložíme stranou. Na oleji rozškvaríme slaninu, na ktoré speníme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme ryžu a všetko sprudka restujeme asi 5 minút. Potom prilejeme biele víno a miešame tak dlho, kým sa neodparí. Takto pripravenú ryžu podlejeme vývarom, pridáme huby is eluáty a zvoľna dusíme domäkka. Do pripravenej ryže vmiešame mäkká pečeň a odkvapkané sterilizovaný hrášok. Zmes prehrejeme a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Hubové rizoto s kuracími pečeňou podávame posypané nastrúhaným syrom. Zdobíme usekanou petržlenom a rajským jablkami.

Komentáre k receptu Hubové rizoto s kuracou pečeňou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty