Hubové rizoto s kuracou pečeňou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 21534x
Rizoto s kuracími pečeňou a hubami pripravujeme na bielom víne a podávame so strúhaným syrom.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | sterilizovaný hrášok |
300 g | kuracia pečeň |
150 ml | suché biele víno |
150 g | ryže |
1 hrsť | sušené huby |
1 ks | malá cibuľa |
30 g | anglická slanina |
4 strúčiky | cesnak |
na ozdobu: | |
rajské jabĺčko | |
zelená petržlenová vňať | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
mäsový vývar | |
olej | |
maslo | |
parmezán |
Postup prípravy receptu
Huby namočíme do malého množstva vody a povaríme domäkka. Pečeň očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Petržlen usekáme. Cesnak zlúpnite a nakrájame na plátky. Ryžu vyperieme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Anglickú slaninu nakrájame na kocky. Hrášok necháme odkvapkať. Na malom množstve masla opečieme malé kúsky pečene domäkka. Okoreníme, osolíme a odložíme stranou. Na oleji rozškvaríme slaninu, na ktoré speníme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme ryžu a všetko sprudka restujeme asi 5 minút. Potom prilejeme biele víno a miešame tak dlho, kým sa neodparí. Takto pripravenú ryžu podlejeme vývarom, pridáme huby is eluáty a zvoľna dusíme domäkka. Do pripravenej ryže vmiešame mäkká pečeň a odkvapkané sterilizovaný hrášok. Zmes prehrejeme a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Hubové rizoto s kuracími pečeňou podávame posypané nastrúhaným syrom. Zdobíme usekanou petržlenom a rajským jablkami.