Hubové rezne so syrom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 23242x
Našli ste pravý šampiňón, borovicového hríb alebo Bedľa? Pripravte si z ich klobúka chrumkavý rezeň.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | veľký klobúčik húb |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
trojobal: | |
strúhaná žemľa | |
3 ks | vajcia |
1 štipka | kypriaci prášok |
1 lyžica | jemne strúhaný parmezán |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Klouboučky húb odrežeme od nožičiek. Tie použijeme na sušenie alebo do polievky. Klobúčiky očistíme, najlepšie navlhčenou handričkou. Nikdy je nemý pod vodou. Hladkú múku preosejeme s kypriacim práškom. Vajcia rozšľaháme s lyžicou parmezánu a podľa potreby osolíme. Klobúčiky najprv vložíme do vajec so syrom, potom do hladkej múky, opäť do vajec a nakoniec je obalíme vo strúhané žemli. Huby usmažíme vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Vyprážané hubové rezne so syrom podávame s varenými alebo opečeným zemiakom. Výborne chutia so zemiakovou kašou a čerstvou zeleninou.