Hubové krokety
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 58022x
Tiež nosíte z lesa plné koše húb a došla vám inšpirácia, čo z nich uvariť tentoraz? Vyskúšali ste už hubové krokety?
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | menšia cibuľa |
2 ks | vajcia |
600 g | huby |
na obalenie: | |
hladká múka | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
strúhanka | |
soľ | |
5 lyžíc | maslo |
Rasco |
Postup prípravy receptu
Huby očistíme a pokrájame na malé kúsky. Podusíme je domäkka na polovici masla as trochou rasce. Udusenie huby osolíme a roztlačíme alebo tyčovým mixérom rozsekajú ešte na menšie kúsky (nie na úplnú kašu). Cibuľu olúpeme a jemne nasekáme, osmažíme ju na druhej polovici masla. Cibulka nemusí byť úplne dozlatista. Dusené huby premiešame s osmaženej cibuľkou, vajciami a strúhankou. Dôkladne premiešame. Strúhanky prisypeme toľko, aby zmes bola dostatočne hustá. Z cesta tvarujeme krokety v tvare valčekov a tie obalíme v hladkej múke. Hubové krokety smažíme vo vyššej vrstve rozohriateho oleja. Hubové krokety podávame samotnej a namáčame je napríklad do tatárskej omáčky. Môžeme ich použiť ale aj ako prílohu k mäsu. Doplníme je čerstvou zeleninou alebo šalátom.