Hubové halušky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 59393x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
1 - 2 hrstí | sušené huby |
100 g | maslo |
cesto: | |
450 ml | hrubá múka |
1 lyžička | soľ |
300 ml | voda |
1/3 balíčku | kypriaci prášok |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a usmažíme na väčšom množstve masla dozlatista. Huby namočíme asi na 15 minút do vody, aby zmäkli. Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ a huby, privedieme k varu. Huby 10 minút povaríme. Do misy nasypeme hrubú múku a premiešame ju so štipkou kypriaceho prášku a malú lyžičku soli. Prilejeme vodu, pridáme vajcia a dôkladne vymiešame hladké cesto, ktoré sa nelepí k stene misy. Ak je príliš riedke a lepivé, pridáme ešte múku, alebo naopak, ak je moc tuhé, prilejeme vodu. Lyžicou, ktorú namáčame do vody, vykrajujeme halušky a hádže ich do vriacej vody s hubami. Spoločne s hubami varíme ešte asi 10 minút, kým halušky nevyplavou na povrch. Uvarené halušky s hubami precedíme. Hubové halušky podávame samotnej, polievanie vypražení cibuľkou. Môžeme ich zvoliť aj ako chutnú prílohu k mäsu dušenému na hubách, alebo k bravčovému upečenému mäsu.