Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hubové halušky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 58936x
Hubové halušky

Hubové halušky môžu byť lacnou bezmäsité večerou. Môžeme ich uvariť aj ako prílohu k mäsu.

vytlačiť recept Hubové halušky
recept Hubové halušky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g maslo
2 ks cibula
1 - 2 hrstí sušené huby

cesto:

300 ml voda
1/3 balíčku kypriaci prášok
1 ks vajcia
450 ml hrubá múka
1 lyžička soľ

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a usmažíme na väčšom množstve masla dozlatista. Huby namočíme asi na 15 minút do vody, aby zmäkli. Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ a huby, privedieme k varu. Huby 10 minút povaríme. Do misy nasypeme hrubú múku a premiešame ju so štipkou kypriaceho prášku a malú lyžičku soli. Prilejeme vodu, pridáme vajcia a dôkladne vymiešame hladké cesto, ktoré sa nelepí k stene misy. Ak je príliš riedke a lepivé, pridáme ešte múku, alebo naopak, ak je moc tuhé, prilejeme vodu. Lyžicou, ktorú namáčame do vody, vykrajujeme halušky a hádže ich do vriacej vody s hubami. Spoločne s hubami varíme ešte asi 10 minút, kým halušky nevyplavou na povrch. Uvarené halušky s hubami precedíme. Hubové halušky podávame samotnej, polievanie vypražení cibuľkou. Môžeme ich zvoliť aj ako chutnú prílohu k mäsu dušenému na hubách, alebo k bravčovému upečenému mäsu.

Komentáre k receptu Hubové halušky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty