Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hubové fleky s feferónkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 124872x
Hubové fleky s feferónkou

Pikantné variant známeho pokrmu.

vytlačiť recept Hubové fleky s feferónkou
recept Hubové fleky s feferónkou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks cibula
5 ks vajcia
300 g údené mäso
4 lyžice sadlo
250 ml mlieko
maslo na vymastenie

podľa chuti:

mleté čierne korenie
500 g cestoviny (fľaky, rezance)
300 g zmes húb
Rasco
soľ
1 ks feferónka

podľa potreby:

syr

Postup prípravy receptu

Fľaky uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, scedíme a prepláchneme. Cibuľu, feferónku a huby očistíme. Cibuľu a feferónku nasekáme najemno, huby nakrájame na kúsky. Syr nastrúhame. Na masti orestujeme cibuľku, feferónku, pridáme pokrájané huby, soľ, rasca a dusíme domäkka. Údené mäso opečieme, pokrájame na kocky, zmiešame s duseným hubami a fľaky. Okoreníme, riadne premiešame a pečieme vo vymazanom pekáčiku v rúre. Asi po 10-tich minútach zapekania zalejeme zmes vajciami rozšľahanými s mliekom. Potom hubové fľaky s feferónku zapekáme 25 - 35 minút a pred dokončením posypeme strúhaným syrom. Ihneď podávame.

Komentáre k receptu Hubové fleky s feferónkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty