Hubové fleky s feferónkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 125802x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 ks | vajcia |
300 g | údené mäso |
4 lyžice | sadlo |
250 ml | mlieko |
maslo na vymastenie | |
2 ks | cibula |
podľa chuti: | |
300 g | zmes húb |
Rasco | |
soľ | |
1 ks | feferónka |
mleté čierne korenie | |
500 g | cestoviny (fľaky, rezance) |
podľa potreby: | |
syr |
Postup prípravy receptu
Fľaky uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, scedíme a prepláchneme. Cibuľu, feferónku a huby očistíme. Cibuľu a feferónku nasekáme najemno, huby nakrájame na kúsky. Syr nastrúhame. Na masti orestujeme cibuľku, feferónku, pridáme pokrájané huby, soľ, rasca a dusíme domäkka. Údené mäso opečieme, pokrájame na kocky, zmiešame s duseným hubami a fľaky. Okoreníme, riadne premiešame a pečieme vo vymazanom pekáčiku v rúre. Asi po 10-tich minútach zapekania zalejeme zmes vajciami rozšľahanými s mliekom. Potom hubové fľaky s feferónku zapekáme 25 - 35 minút a pred dokončením posypeme strúhaným syrom. Ihneď podávame.