Hubová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 66023x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | koreňová zelenina |
250 ml | šľahačka |
4 ks | stredné zemiaky |
1 ks | menšia cibuľa |
1 lyžica | mletý kmín |
1,5 l | voda |
200 g | mrazené hríby |
4 lyžice | olej |
podľa chuti: | |
Podravka | |
podľa potreby: | |
hotová zápražka | |
zelená petržlenová vňať |
Postup prípravy receptu
Na oleji orestujeme cibuľu, nastrúhanú zeleninu a hríby nakrájané na kúsky. Medzi tým olúpeme zemiaky a nakrájame na menšie kúsky. Orestovanou zmes húb a zeleniny zalejeme vodou, pridáme zemiaky, mletý kmín a varíme do mäkka. Prilejeme šľahačku, dochutíme Podravku a podľa potreby dohustíme hotovú zápražkou. Polievku prevarte a môžeme podávať. Hříbková polievku na tanieri zdobíme petržlenovou vňaťou.