Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hubová polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65809x
Hubová polievka

Jednoduchá jemná polievka s vôňou hríbov a rasce.

vytlačiť recept Hubová polievka
recept Hubová polievka
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g mrazené hríby
4 lyžice olej
100 g koreňová zelenina
250 ml šľahačka
4 ks stredné zemiaky
1 ks menšia cibuľa
1 lyžica mletý kmín
1,5 l voda

podľa chuti:

Podravka

podľa potreby:

zelená petržlenová vňať
hotová zápražka

Postup prípravy receptu

Na oleji orestujeme cibuľu, nastrúhanú zeleninu a hríby nakrájané na kúsky. Medzi tým olúpeme zemiaky a nakrájame na menšie kúsky. Orestovanou zmes húb a zeleniny zalejeme vodou, pridáme zemiaky, mletý kmín a varíme do mäkka. Prilejeme šľahačku, dochutíme Podravku a podľa potreby dohustíme hotovú zápražkou. Polievku prevarte a môžeme podávať. Hříbková polievku na tanieri zdobíme petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Hubová polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty