Hubová omeleta
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 70555x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
30 dkg | šampiňóny |
1 ks | väčšia mrkva |
4 ks | vajcia |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
bazalka | |
saturejka | |
podľa potreby: | |
mlieko |
Postup prípravy receptu
Očistíme šampiňóny a nakrájame ich na rezance. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Mrkva očistíme kefkou a nastrúhame najemno. Na panvici si rozpálime olej, pridáme cibuľu a chvíľu smažíme. Pridáme šampiňóny, mrkva a zamiešame. Zmes necháme vychladiť a okoreníme podľa chuti. Pripravíme si vaječnú omeletu. Rozklepneme vajcia, pridáme trochu soli, mlieka a rozšľaháme. Na oleji upečieme 4 omelety, ktoré vzápätí plníme hubové-mrkvovou zmesou. Hubovú omeletu podávame ako chuťovku alebo hlavné jedlo. Najlepšie chutí s chlebom.