Hubová kulajda
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 71469x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 list | bobkový list |
3 lyžičky | ocot |
1 lyžica | oleja |
1 | cibula |
1 lyžica | hladká múka |
500 g | huby |
1 | vajcia |
4 guličky | nové korenie |
4 | zemiaky |
1 štipka | korenie |
250 ml | smotana |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
V hrnci na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme prefúknutej, na kocky nakrájané huby. Huby potom zalejeme vodou a pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, nové korenie, korenie a soľ. Necháme pod pokrievkou variť cca 15 minút. V hrnčeku rozmiešame lyžicu hladkej múky s 250 ml smotany, prilejeme do hrnca a varíme 20 minút. Primiešame vajcia a dochutíme octom.