Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hrušky s ananásom

  • přílohy k moučníku
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21514x
Hrušky s ananásom

Recept na hruškový kompót s ananásom.

vytlačiť recept Hrušky s ananásom
recept Hrušky s ananásom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica kyselina citrónová
5000 ml voda
hrušky

nálev:

1 kg cukor krupica
1 konzerva ananás
2500 - 300 ml voda

Postup prípravy receptu

Vodu s cukrom uvedieme do varu, prilejeme šťavu z ananásového kompótu a nálev odstavíme. Hrušky ošúpeme, vykrojíme semien a dužinu nakrájame na kocky. Ak sú hrušky menšie, môžeme ich nakrájať aj na mesiačiky. Hrušky hádže do vody zmiešané s kyselinou citrónovou a máčame je asi 10 minút. Potom ich necháme na sitku odkvapkať. Pracujeme postupne, keď jednu časť máme vo vode, druhá sa sušia a tretia je už v pohároch. Do čistých vymytých pohárov dáme po dvoch kockách ananásu. Každú pohár naplníme hruškami a hore dáme opäť dve kocky ananásu. Hrušky zalejeme teplým nálevom, hrdlo osušíme a pohári ihneď zavíčkujeme. Poháre naskladáme do zavařovacího hrnca, uvedieme do varu a sterilizujeme 20 minút na 90 ° C. Horúce poháre vyberieme na deku hore dnom a necháme zabalené do druhého dňa vychladnúť. Nálev je na jednu dávku zavařovacího hrnca, 12 - 14 pohárov (700ml).

Komentáre k receptu Hrušky s ananásom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty