Hrušky s ananásom
- přílohy k moučníku
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 21903x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | kyselina citrónová |
5000 ml | voda |
hrušky | |
nálev: | |
1 kg | cukor krupica |
1 konzerva | ananás |
2500 - 300 ml | voda |
Postup prípravy receptu
Vodu s cukrom uvedieme do varu, prilejeme šťavu z ananásového kompótu a nálev odstavíme. Hrušky ošúpeme, vykrojíme semien a dužinu nakrájame na kocky. Ak sú hrušky menšie, môžeme ich nakrájať aj na mesiačiky. Hrušky hádže do vody zmiešané s kyselinou citrónovou a máčame je asi 10 minút. Potom ich necháme na sitku odkvapkať. Pracujeme postupne, keď jednu časť máme vo vode, druhá sa sušia a tretia je už v pohároch. Do čistých vymytých pohárov dáme po dvoch kockách ananásu. Každú pohár naplníme hruškami a hore dáme opäť dve kocky ananásu. Hrušky zalejeme teplým nálevom, hrdlo osušíme a pohári ihneď zavíčkujeme. Poháre naskladáme do zavařovacího hrnca, uvedieme do varu a sterilizujeme 20 minút na 90 ° C. Horúce poháre vyberieme na deku hore dnom a necháme zabalené do druhého dňa vychladnúť. Nálev je na jednu dávku zavařovacího hrnca, 12 - 14 pohárov (700ml).