Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hrušky dusené v pare s omáčkou

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 8431x
Hrušky dusené v pare s omáčkou

Recept na prípravu dezertu z čerstvých hrušiek, ktoré podávame s čokoládovou polevou a vanilkové-rumové omáčkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hrušky dusené v pare s omáčkou
recept Hrušky dusené v pare s omáčkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks tmavá čokoládová poleva v sáčku
4 ks hruška
1 balíček vanilkový puding bez varenia
0,5 l voda
1/2 balíčku vanilínový cukor
3 ks klinček
1 ks celá škorica
1/2 lyžičky rumová esencia

podľa chuti:

50 g mandle

Postup prípravy receptu

Hrušky umyjeme, olúpeme, pozdĺžne rozkrojíme na polovičky a zbavíme jadrovníkov. Mandle sparíme, zbavíme šupiek a usekáme nahrubo. Do napařovacího hrnca vlejeme vodu, pridáme celú škoricu, klinčeky, vanilínový cukor a všetko privedieme k varu. Očistené hrušky kladieme na naparovaciu časť hrnca a pod pokrievkou dusíme v pare do polomäkké. Potom hrušky vyberieme a korenený odvar necháme vychladnúť. Podľa návodu na obale pripravíme tmavú čokoládovú polevu, ktorú dusené vychladnuté hrušky ozdobíme. Vychladnutý korenený odvar zlejeme. Odmeriame 4 dl, pridáme rumové esenciu, balíček pudingu a šľahačom za 3 minúty pripravíme omáčku. Hrušky s čokoládovou polevou rozdelíme na tanieriky, prelejeme vanilkové-rumové omáčkou a posypeme usekanými mandľami.

Komentáre k receptu Hrušky dusené v pare s omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty