Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hruškový koláč s mandľami

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 30953x
Hruškový koláč s mandľami

Jemný krémový koláč s hruškami a mandľami určite zachutí všetkým milovníkom ľahkých múčnikov.

vytlačiť recept Hruškový koláč s mandľami
recept Hruškový koláč s mandľami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks väčšia hruška

cesto:

120 g maslo
60 g cukor
225 g hladká múka
1 balíček kypriaci prášok
1 ks vajcia

náplň 1:

2 ks žĺtok
80 g cukor múčka
250 ml mlieko
2 lyžice solamyl

náplň 2:

125 g lúpané mandle
3 lyžice rum
1 lyžica solamyl
2 ks vajcia
125 g maslo
125 g cukor múčka

podľa potreby:

tuk na vymazanie
múka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Preosiatu múku premiešame s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme zmäknuté fragmentované maslo, vajcia a všetko vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme v chlade odležať. Hrušky umyjeme, olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Plnka 1: Mlieko, žĺtky, práškový cukor a solamyl za stáleho miešania privedieme k varu, až vznikne hladký krém. Krém odstavíme z tepla a necháme vychladnúť. Náplň 2: Mandle sparíme, olúpeme a pomelieme alebo nastrúhame. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Potom vmiešame mleté mandle, vajcia, rum a solamyl. Koláčovú alebo veľkú tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Potom do nej ručne rozprestrieme Odležaný cesto. Obe náplne spolu premiešame a vložíme rovnomerne na cesto. Poukladáme plátky hrušiek a vložíme do stredne predhriatej rúry. Pečieme približne 40 minút do ružova. Vychladnutý hruškový koláč s mandľami ozdobíme vyloupanými mandľami, posypeme práškovým cukrom, naporcuje a podávame ku káve alebo čaji.

Komentáre k receptu Hruškový koláč s mandľami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty