Hruškové rezy s polevou
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 13995x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 kelímok | kyslá smotana |
3 lyžice | med |
1/2 hrnku | olej |
4 ks | hruška |
1 hrnek | hladká múka |
1 balíček | prášok do pečiva |
1 hrnek | polohrubá múka |
1/2 hrnku | cukor múčka |
1 ks | vajcia |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 lyžica | kakao |
poleva: | |
1 balíček | čokoláda s kúskami orechov |
40 g | maslo |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozmiešame s vanilkovým cukrom, cukrom múčka a medom. Prilejeme smotanu, 1 / 2 hrnčeka oleja, 3 rozmixovanej hrušky (zvyšnú jednu hrušku pokrájame na kúsky), hrnček polohrubej a hrnček hladkej múky a prášok do pečiva. 3 / 4 cesta vylejeme na papierom vyložený plech alebo pekáč. Do zvyšného cesta primiešame kakao, zamiešame a pocákáme ním svetlé cesto. Buchta poukladáme na kúsky nakrájanú hruškou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 ° C, asi 30 minút. Po vychladnutí polejeme hruškové rezy polevou pripravenou z rozohriatej orieškové čokolády s maslom.