Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hruškové lievance

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 18382x
Hruškové lievance

Recept na sladké a rýchle jedlo nielen pre deti.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hruškové lievance
recept Hruškové lievance sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g hrušky
1 štipka soľ
250 g hrubá múka
1/4 l mlieko
100 g cukor krupica
4 ks vajcia
1 lyžica citrónová šťava
1/2 balíčku prášok do pečiva

podľa potreby:

olej
džem

Postup prípravy receptu

Žĺtky oddelíme od bielkov. Hrušky olúpeme a nastrúhame na jemno. Z bielkov ušľaháme sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, prilejeme mlieko, pridáme strúhané hrušky, citrónovú šťavu a múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľ. Všetko premiešame, aby sa spojilo a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. V lívanečníku rozpálime olej. Vlejeme vždy časť cesta a smažíme lievance dozlata. Zlatistej hruškové lievance natierame džemom alebo zdobíme podľa chuti a fantázie.

Komentáre k receptu Hruškové lievance (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty