Hruškové lievance
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 18382x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | hrušky |
1 štipka | soľ |
250 g | hrubá múka |
1/4 l | mlieko |
100 g | cukor krupica |
4 ks | vajcia |
1 lyžica | citrónová šťava |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
podľa potreby: | |
olej | |
džem |
Postup prípravy receptu
Žĺtky oddelíme od bielkov. Hrušky olúpeme a nastrúhame na jemno. Z bielkov ušľaháme sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, prilejeme mlieko, pridáme strúhané hrušky, citrónovú šťavu a múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľ. Všetko premiešame, aby sa spojilo a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. V lívanečníku rozpálime olej. Vlejeme vždy časť cesta a smažíme lievance dozlata. Zlatistej hruškové lievance natierame džemom alebo zdobíme podľa chuti a fantázie.