Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hrušková torta

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 36627x
Hrušková torta

Torta je jednoduchá na prípravu, pritom vyzerá veľmi pekne.

vytlačiť recept Hrušková torta
recept Hrušková torta sa mi páči
(Recept sa páči celkom 10x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

300 g hladká múka
2 lyžice voda
1 vajcia
50 g cukor múčka
100 g maslo

na ozdobu:

1 balíček horká čokoládová poleva

náplň:

60 g cukor
1 balíček vanilkový pudingový prášok
3 lyžice cukor krupica
6 ks hruška
0,5 l mlieko
1/2 ks citrón
2 ks vajcia
1 balíček číra želatína v prášku

Postup prípravy receptu

Z múky, masla, cukru, vajíčka a vody vypracujeme na doske cesto a necháme chvíľu v chlade odpočinúť. Potom ho vyvaľkáme a vyplníme ním tortovú formu tak, aby steny korpusu boli u dna silnejší a okraje hore slabšie. Vložíme do vyhriatej formy a pečieme tak dlho, až okraje zružovie. Medzitým olúpeme hrušky, stopky ponecháme, Bubák vykrojíme. Vložíme do hrnca, pokvapkáme citrónovou šťavou, zasypeme 3 lyžicami krupicového cukru, zalejeme vodou a varíme domäkka. Hrušky necháme odkvapkať. V mlieku rozmiešame cukor, pudingový prášok, želatínu a žĺtky. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme 1 minútu. Potom vmiešame sneh z bielkov. 1 / 3 krému nalejeme do upečené formy, pokladieme hrušky a dolejeme krém tak, aby vrchnáky hrušiek aj so stopkami pozerali von, pokvapkáme čokoládou. Hruškové torta vyzerá veľmi sviatočne.

Komentáre k receptu Hrušková torta (1 komentár)

  • Irenka 19.October 2010 23:00

    To bych opravdu ráda ochutnala.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt