Hrušková torta
- dezerty
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 41157x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
50 g | cukor múčka |
100 g | maslo |
300 g | hladká múka |
2 lyžice | voda |
1 | vajcia |
na ozdobu: | |
1 balíček | horká čokoládová poleva |
náplň: | |
1 balíček | číra želatína v prášku |
60 g | cukor |
1 balíček | vanilkový pudingový prášok |
3 lyžice | cukor krupica |
6 ks | hruška |
0,5 l | mlieko |
1/2 ks | citrón |
2 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Z múky, masla, cukru, vajíčka a vody vypracujeme na doske cesto a necháme chvíľu v chlade odpočinúť. Potom ho vyvaľkáme a vyplníme ním tortovú formu tak, aby steny korpusu boli u dna silnejší a okraje hore slabšie. Vložíme do vyhriatej formy a pečieme tak dlho, až okraje zružovie. Medzitým olúpeme hrušky, stopky ponecháme, Bubák vykrojíme. Vložíme do hrnca, pokvapkáme citrónovou šťavou, zasypeme 3 lyžicami krupicového cukru, zalejeme vodou a varíme domäkka. Hrušky necháme odkvapkať. V mlieku rozmiešame cukor, pudingový prášok, želatínu a žĺtky. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme 1 minútu. Potom vmiešame sneh z bielkov. 1 / 3 krému nalejeme do upečené formy, pokladieme hrušky a dolejeme krém tak, aby vrchnáky hrušiek aj so stopkami pozerali von, pokvapkáme čokoládou. Hruškové torta vyzerá veľmi sviatočne.
Komentáre k receptu Hrušková torta (1 komentár)
-
Irenka
19.October 2010 23:00
To bych opravdu ráda ochutnala.