Hrušková polievka
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 44176x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 ml | voda |
1 - 2 lyžíc | želé z čiernych ríbezlí |
70 ml | šťava z kompótu |
2 lyžice | citrónová šťava |
1 pohár | hruškový kompót |
3 - 5 ks | klinček |
150 ml | červené víno |
na ozdobu: | |
4 lyžičky | prúžky citrónovej kôry |
8 ks | snehové pusinky |
Postup prípravy receptu
Odkvapkané hrušky nakrájame na osminky alebo kocky a vsypeme do hrnca. Prilejeme víno, šťavu z kompótu aj vodu a premiešame. Pridáme želé (marmeládu) aj klinček a krátko povaríme. Ochutíme citrónovou šťavou a na malom plameni 10 minút prevaríme. Polievku rozdelíme do tanierov, ozdobíme pusinka a posypeme citrónovou kôrou.