Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hrušková buchta s citrónovou polevou

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 15183x
Hrušková buchta s citrónovou polevou

Buchta bez dlhej prípravy.

Recept na 12 porcií.

vytlačiť recept Hrušková buchta s citrónovou polevou
recept Hrušková buchta s citrónovou polevou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hrnek polohrubá múka
1 ks prášok do pečiva
1 hrnek Grahamová múka
1 kg hrušky
10 dkg hera
1 hrnek acidofilné mlieko
1 hrnek cukor krupica

poleva:

15 dkg cukor múčka
1 ks bielok
1 ks citrón

Postup prípravy receptu

Hrušky vykrojíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Do misy dáme múku, cukor, prášok do pečiva, acidofilné mlieko, rozpustenú Heru a dobre premiešame. Pridáme nastrúhané hrušky a ešte zamiešame. Cesto nalejeme na plech, ktorý buď vymažeme a vysypeme, alebo dáme papier na pečenie. Pečieme asi 15 minút do ružova. Než buchta vychladne nachystáme si polevu. Šťavu z jedného citróna, bielok a práškový cukor miešame tak dlho, až vznikne hladká, nie moc hustá, poleva. Polevu nalejeme a rovnomerne rozotrieme na vychladnutú buchtu. Hrušková buchtu s citrónovou polevou necháme stuhnúť. Hrušková buchtu s citrónovou polevou nakrájame, podľa fantázie ešte ozdobíme a doplníme potrebné šľahačkou.

Komentáre k receptu Hrušková buchta s citrónovou polevou (1 komentár)

  • tom 19.October 2011 17:30

    je to dobra buchta

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty