Hrušková buchta s citrónovou polevou
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 15183x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrnek | polohrubá múka |
1 ks | prášok do pečiva |
1 hrnek | Grahamová múka |
1 kg | hrušky |
10 dkg | hera |
1 hrnek | acidofilné mlieko |
1 hrnek | cukor krupica |
poleva: | |
15 dkg | cukor múčka |
1 ks | bielok |
1 ks | citrón |
Postup prípravy receptu
Hrušky vykrojíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Do misy dáme múku, cukor, prášok do pečiva, acidofilné mlieko, rozpustenú Heru a dobre premiešame. Pridáme nastrúhané hrušky a ešte zamiešame. Cesto nalejeme na plech, ktorý buď vymažeme a vysypeme, alebo dáme papier na pečenie. Pečieme asi 15 minút do ružova. Než buchta vychladne nachystáme si polevu. Šťavu z jedného citróna, bielok a práškový cukor miešame tak dlho, až vznikne hladká, nie moc hustá, poleva. Polevu nalejeme a rovnomerne rozotrieme na vychladnutú buchtu. Hrušková buchtu s citrónovou polevou necháme stuhnúť. Hrušková buchtu s citrónovou polevou nakrájame, podľa fantázie ešte ozdobíme a doplníme potrebné šľahačkou.
Komentáre k receptu Hrušková buchta s citrónovou polevou (1 komentár)
-
tom
19.October 2011 17:30
je to dobra buchta